Wednesday, October 7, 2009

Review: Priest Of Shaorma - Eating the Sewer Worms

Mult-asteptatul album de la trupa Uruguayana Priest Of Shaorma va captiva orice fan invechit de-al trupei, si in acelasi timp va aduce acestei trupe un colectiv enorm de fani noi. Productia lui foarte clara, desi in acelasi timp ca din fundul ultimei grote, facute de producatorul roman Grigore Bolochietroiu, face albumul mult mai usor de ascultat si agreat decat albumele precedente.

Intro-ul de 3 minute incepe cu niste urlete distante, urmate de o gramada de onomatopee care te duc cu mintea la o hoarda de animale paroase, mici, care te alearga prin pesteri. Cand intra tobele, cu blast-beat-uri din greu, este imposibil sa nu simti ca ai nevoia sa sari pe geamul pesterii... a, de fapt este geamul de la apartament.

A doua melodie, A Snack With The Zookeeper, continua intro-ul in acelasi ritm brutal, peste care intra chitarele extrem de reusite compuse de chitaristul trupei, Zombie Pancakius. Complexitatea riffului intra in contrast cu urmatoarea parte, care te provoaca la a-ti imagina cum te plimbi prin o grota inconjurat de balene pe uscat.

De remarcat sunt vocile, solistul trupei facand un duet perfect cu gaina lui - o noua aditie in trupa pentru acest album. Versurile sunt in tema melodiei, preferatele mele din aceasta melodie sunt:

Hiding behind a wall of worms
The zombies trip and drown
In the river of Intestinal Eternity
Where the zookeeper bathes!

versuri perfect interpretate in duet, gaina nu ratand nici un cuvant.

Incet incet, ajungem la a treia melodie, care nu se remarca prea mult, decat prin monotonie. Priest Of Shaorma ne arata ca nici un chitarist nu are nevoei de mai mult de 2 note pentru a canta cel mai brutal metal posibil! Acompaniamentul de harpa si tulnic intra armonios pe la jumatatea melodiei, dar este prea scurt pentru a fi interesant.

A patra melodie e cea mai lunga melodie de pe album, si pe departe cea mai epica. Ajungand la peste 11 minute (cum rar o trupa din acest stil reuseste), melodia ne poarta prin o zona dezafectata, vazuta dintr-un autobuz cu geamurile sparte, care incepe sa fie infestat de zombies care arunca cu Shaorme dintre coaste. Spre sfarsit, melodia suna aproape ca o balada Death, prinzand perfect tristetea emanata de asa un peisaj apocaliptic.

A 5-a melodie este un interlude de tobe + bass + gaina, cotcodacelile sunt perfect ritmice si iti dau fiori pe sira spinarii. Niciodata nu o sa gasesti o gaina atat de pasionala in o trupa de death metal; este imposibil de descris, trebuie neaparat sa ascultati aceasta meolodie pentru a intelege.

Apoi urmeaza o melodie mai death/doom, intitulata Infernal Evening with the Butcher's Wife, o melodie despre o poveste foarte trista. Pe la jumatatea melodiei, putem auzi niste lovituri de topor in pereti, si de acolo melodia incepe sa fie cu adevarat buna: 180 bpm este indeajuns pentru a multumi orice deather adevarat. Cele doua chitare in armonie imi amintesc de melodia Your Anus in Formol de pe albumul de debut al trupei, un pasaj extrem de melodic dar cu adevarat turbat. Finalul este ca un zid de beton; ideea de a termina brusc aceasta melodie este foarte binevenita, pentru ca o data ce te-ai obisnuit cu ritmii fiorosi ai melodiei, senzatia de liniste este extrem de dureroasa.

Aceasta durere este perfect continuata in urmatoarea melodie, An Axe for your Grandmother. Versurile povestesc despre ucidere, canibalism si despre constructia unui castel din organele ramase. Chitarele continua stilul brutal, si in aceasta melodie, din cand in cand, isi face gaina aparitia in anumite momente de pauza, dadnd startul urmatorului riff venit din topor!

Melodia a 8-a se numeste Babies Packed in 250g Bags, si incepe cu o scena foarte horror in care un calaret urmareste victimele sale. Apoi intra incet un solo pe pian, ducandu-ne in riff-ul memorabil al acestei piese, pe baza caruia este construita intreaga melodia (multe variatii, fiecare cu un sunet aparte - foarte bine lucrat). Este unul din cele mai interesante pasaje de chitara de pe acest album.

Urmeaza melodia a 9-a, care nu se poate lauda cu nimic nou fata de restul albumului; poate doar senzatia de goliciune pe care ti-o da corul de gaini care parca stiu ca vor fi decapitate.

Ultima melodie de pe acest album, exceptand outro-ul, este, din nou, una foarte bine gandita. Incepe cu un cor gregorian, dar foarte repede intrerupta de un wall of sound: tobe, chitare, bass si un death growl foarte agresiv. Aceasta melodie se evidentiaza prin contrastele intre pasale consecutive, cat prin vocile clean pe care rar le auzim pe acest album. Spre final, simtim ca am iesit din pesteri / pivnite, dar ca o hoarda de cai death-eri ne urmaresc, cu o groaznica sete de sange.

Membrii trupei au declarat intr-un interviu ca outro-ul a fost inregistrat la o ferma. Incepe cu un sunet de tractor care trece pe langa noi, si apoi incep niste clape care dau o tenta epica intregii melodii. Chitarele acompaniaza anumite onomatopee, facand niste armonii perfecte; este un mod foarte bun de a incheia acest album glorios.

A se remarca in intregul album claritatea, tehnica chitaristilor si conditia fizica a tobosarului. La fel de mult merit are si basistul trupei, care a facut lectii private de canto cu gaina de la voce (pe care el a denumit-o Agun'a'batatu, desi restul membrilor nu au fost multumiti). Un album excelent, si definitiv una din cele mai reusite release-uri de death metal din acest an.

Tracklist:
1. Shadows of the Sewer Worm
2. A Snack With The Zookeeper
3. Worms Up Your...
4. Ruins and Zombies
5. White in the Chickenhole
6. Infernal Evening With The Butcher's Wife
7. An Axe For Your Grandmother
8. Babies Packed in 250g Bags
9. Endless Taste of the Beheaded
10. Your Present, a Chainsaw
11. Four-headed Monsters with Hatchets

Nota: 97 / 100
Reviewed by: thedarkdream

No comments:

Post a Comment