Wednesday, July 22, 2009

Anticacofonism

Deci, recent discutam cu inca o persoana si iar spune niste cuvinte in urma carei alaturari ar fi iesit un sunet similar cu 'ca co'. Si evident, evitarea alaturarii acestor doua sunete.

WTF? Nu inteleg de unde or mai scos romanii aiureala asta. N-am auzit niciodata un englez sa evite sa spuna "Push it!" desi contine SHIT inside.

Si apoi, it's funny ca romanii or inceput sa mai si faca exceptii. I-auzi ca se scuza sa zici "Biserica Catolica". Dar nu vad ce e de iertat daca spui 'pisica comunitara'? :)) E de-a dreptul aberant sa incepi sa reformulezi fraze pentru ca seamana cu niste cuvinte care ei le considera, hm, 'urate'.

Atunci de ce nu se interzice cuvantul 'popular'? Ar trebui modificat, ar trebui sa ii spunem... Popuvirgulalar. Ca doar asa fac unii, baga virgule care strica sintaxa limbii romane.

Cacofonism placut!

3 comments:

  1. Cacofoniile există în majoritatea limbilor, inclusiv engleză. Și nu, "push it" nu este cacofonie, deoarece construcția se referă strict la sunete, și nu la sensul cuvintelor. Cu alte cuvinte, cacofonia este generată de aceleași sunete în toate limbile.

    ReplyDelete
  2. Cacofonia nu are treaba cu "caca". Are treaba cu repetarea unor sunete/silabe. Astfel "fata tacuta" este o cacofonie.

    ReplyDelete
  3. poate o tatofonie (da, fara diacritice).

    ReplyDelete