Friday, October 17, 2014

Carduri de sănătate cu chip - un articol despre prostia omenească

Recent am văzut, pe mai multe bloguri etc, postat un 'articol' complet cretin despre cât de dăunător este cardul de sănătate cu chip. Nu pot să citesc un articol de genul fără să 'cringe'-uiesc. Deștepta-ți-vă, bă, și nu mai credeți toate tâmpeniile pe care le citiți pe net.

Un exemplu este aici.

Am să încep prin a spune că a avea datele pe un chip are un număr de avantaje și pentru noi - le voi enumera încet încet prin ce spun pe aici.

 Dacă cineva te găsește pe jos leșinat pe stradă, nu e mai bine să aibă posibilitatea să afle ce ai pățit? Cunosc cazuri care ar fi profitat mult de așa ceva. De-aceea este UTIL să ai "diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice" ușor de accesat la tine. La fel și cu grupa sangvină, dacă ajungi la urgențe inconștient și ai nevoie URGENT de o donație.

EDIT:

Am povestit cu o persoană care a primit cardul - i-a venit acasă. Pe scrisoarea de pe el spune că ai dreptul să alegi ce informații apar pe card - și acestea sunt gestionate de medicul de familie. Nimic nu apare pe el fără consimțâmântul tău. Orice asigurat are dreptul să își modifice datele de pe card mergând la medicul de familie.

Pe lângă asta, cică ai avea nevoie de un cod să-l accesezi.


Hai să ne uităm puțin ce se spune...

Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu unul oricare, despre cardul de sănătate:
Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:

[A se observa calitatea scrierii acestui articol. Uite: Uite:]

Am căutat pe internet, scurt, despre cine naiba e ăsta. Primele articole sunt doar despre procese unde a fost dat în judecată, etc, și unele bazate pe conflict de interese. El poate da orice declarație care iese în interesul lui. Asta, dacă chiar este zis de el acest lucru - nu am căutat autenticitatea acestui lucru, pentru că nu e relevant.

Let's go on...

Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violează drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.

Părțile bune sunt mult peste cele proaste.

La Consiliul Europei există o presiune imensă din parteafirmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.

Care-i problema? Companiile de asigurări ar trebui să știe ce boli ai în orice caz.

Forţa financiara uriaşă a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ.

Există riscul discriminării persoanelor, pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.

Adică vreți să ziceți că înainte v-ar fi asigurat o firmă fără să îți știe situația medicală? Poate dacă reușeai cumva să le dai informații false, ceea ce, sincer, nu e corect nici din punctul 'omului de rând' de vedere. Singura diferență adusă de introducerea unui card cu chip aici este că nu mai trebe să mergi la doctor să ți le dea, ci le ai pe card. Mai puțin de umblat.

Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana , mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!

What is this I don't even.

In privinţa donării de organe : vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări.

Nu văd vreun lucru rău în asta. Informația asta ar trebui să fie disponibilă ușor - dacă dr. Nuștiucinescu are un pacient cu nevoie de transplant de ceva, mai bine caută ca un prost sau intră într-o bază de date să vadă de unde se poate lua unul? Totul este bazat pe ideea că omul își pune organele la dispoziție CU VOIA LUI.

Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani si ce organizaţii sunt in joc ???

Asta este o afirmație scoasă aiurea. Dați un exemplu de ceva ce se întâmplă, nu vă puneți întrebări conspiraționiste.

Cine va apăra “prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane şi milioane de euro sau dolari ?

Să ne amintim că este vorba de "acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces", după cum scria în 'header'. Dacă se va face asta fără accept, s-ar fi putut face și fără prezența acestui card.

Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor , care nu au familiile alături de ei.

Deci nu are cine să-i apere de reţelele de “transplant de organe” !!!

What the fuck does this have to do with anything? Nu argumentează nimic, nu este un exemplu pt. ce s-a zis înainte.

Exista un comerţ ilicit de organe de transplant , este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.

Unde este dovedit? Și dacă ar fi, unde este legătura cu acordul vizibil pe un card care-l ai la tine ---- a nu se uita că acest acord există CU sau FĂRĂ existența acestui card.

Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric. Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează. Cardul cu microcip asta face !!!

Parcă înainte ziceai că medicii fac asta, nu cardul cu microcip. Nu are NICI MĂCAR O URMĂ de legătură, cel puțin argumentul dat aici.

Ultimul exemplu este A1H1 ( gripa porcină ). In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile .
Asta este foarte posibil, dar iarăși, nu are legătură cu cardul de sănătate.

Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără) creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale .

Mor de râs! De ce mai multă informație ar împiedica accesul la serviciile medicale vs. mai puțină informație? Puteau fi aceste lucruri SCRISE direct pe card, nu ar fi fost cu chip; ar fi fost mai bine?

De următorul aliniat nu mă mai iau pt. că este la fel de retarded + copie de altele de mai sus.

Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă:CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE !!!

Eu mă îndoiesc tare de asta, și am nevoie de o sursă pentru așa ceva. Smells like bullshit.

Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic !!!

Suntem în 2014. Ce numiți voi internet de bandă largă? Parcă informațiile erau deja pe chip, de ce mai ai nevoie de internet dacă sunt deja acolo? Do you even technology?

Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:

Aaaaa, biserica ortodoxă, iarăși. De ce nu mă miră.

În Marea Britanie, s-au pierdut datele a 93% din asiguraţi.

Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementareaparţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.

Mereți mințiți pe altcineva.

1. Cum pierzi datele de pe 93% din chip-uri? Parcă erau pe chip datele, nu într-un sistem centralizat.
2. Nu există NIMIC pe site-uri străine despre așa ceva. NOT ONE. Nici un om ca voi care a postat pe un blog. Nimic. Am căutat dacă s-a stopat ceva prin germania - nope. Nothing. More lies.

Pe scurt, un articol plin de prostii, scris de un om care nu știe să scrie (nu se pune spațiu înainte de semne de punctuație de genul ".". "?", etc) care pare să inventeze argumente și să exagereze pe anumite chestii despre care n-are nici cea mai mică idee.

În mare parte, argumentele negative aduse de articol sunt cam complete bullshit, și care chiar ar avea ceva sens, nu sunt influențate de prezența unui chip pe cardul de sănătate. Și cele pozitive nu sunt spuse, evident. Articolele ăstea vin de la toți dăștepții la care le e frică de tehnologie și care au fost împotriva și la pașapoartele biometrice, etc.

Mai editez dacă îmi mai vin idei, până atunci... enjoy differentiating bullshit from serious stuff.

No comments:

Post a Comment